söndag 22 mars 2009

Sköna söndag!

Bara halva familjen är hemma. Jag sitter och bloggar och lilla K bygger med lego inne i lekrummet. Stora L är i kyrkan och ska sjunga med sin kör nu på gudstjänsten. Pappa är med som support (med kaffe i termos och datorn i en väska...). Vi tycker förstås att det är jättekul att han också sjunger, får väl se hur länge han gillar det!
Igår var det ju öppet i butiken och det kom en hel del folk. Det var ju så fint väder så det var många som var ute och promenerade och slank ner för en titt. Kul tycker jag förstås.
Just nu har vi altanen full med nya fina fönster. Förra året renoverade vi de originalfönster som finns i huset och nu är det dags att byta ut alla gamla (typ) 60-talsfönster som inte alls passar huset. Vi har låtit tillverka nya fönster som ser ut som de gamla. Det kommer att bli jättefint och enhetligt på huset. Det kommer ett gäng snickare imorgon och påbörjar arbetet, som enligt uppgift bara ska ta en vecka!! Sen är det ju förstås lite pyssel med att sätta nya foder runt fönstren och tillverka nya, djupare fönsterbrädor. Det kommer att bli SÅÅ fint.
Sen när allt detta är gjort är det bara att påbörja ytrenoveringen av alla våra sovrum. Det kommer att bli lite rokad på rummen. Gästrummet ska få flytta till gamla lekrummet i entréplanet och allt som var i lekrummet ska få flytta...ja, vart ska DET ta vägen...???
Tänkte inte på det...Jodå, det är dags för operation rensning, så att L&K ska ha alla leksaker, lego, spel, you name it, på sina rum! Resultatet lär ju bli att de kommer nersläpande med legot til vardagsrummet. Men det är ju en vanesak. Dom BÖRJAR tycka att det är okej att vara uppe på sina rum själva även om vi är nere.
Vi ska tapetsera om i alla rum (= fem stycken) och det lär ju ta sin lilla tid. Egentligen skulle vi även behöva tapetsera om i hallen, renovera trappen (dvs slita bort heltäckningsmattan som ligger där nu...) etc etc etc. Men jag ORKAR inte....

Påsken närmar sig med stormsteg och jag kommer att hålla stängt under själva påskdagarna. Däremot kommer jag eventuellt ha extraöppet tidigare i den veckan. Håll utkik på bloggen och hemsidan så ser ni vad jag kommer att ha för öppettider under påskveckan. Kanske blir det nån av påskdagarna som det är öppet.

Måste bara kolla av hur planerna med familjen ser ut.
Ska själv vara ledig hela påskveckan med barnen så vi kommer nog att försöka hitta på lite skoj.

Inga kommentarer: