måndag 7 mars 2011

Dag 1 avklarad!

Jaha, så har man klarat sin första dag som student då! Dagen började väl precis som vanligt i och för sig. Tunnelbanan in till Hötorget för att lämna några blodprover. Raskt hemåt och klockan prick nio loggade jag in mig på min första kurs, Administration A. Några små introduktionsfilmer att titta på och sen var jag igång. Började med att läsa igenom "Studieguide 1", som i princip ska motsvara en lärare. Sedan läste jag, enl instruktion, kapitel 1-3 i litteraturen. Efter det följade 15 st "Testa-dig-själv-frågor". MEN HALLÅ, vilken USEL kvalité det var på dom frågorna. Meningen är väl att dom ska vara lite kluriga, så att man svarar fel ibland och då får sidhänvisningar som gör att man får repetera det man varit lite dålig på. Det fanns tre svarsalternativ på alla frågor och då tycker jag att det ska vara lite kluriga svarsalternativ så att man verkligen får tänka till lite. Nähä, inte här inte. På minst tio av frågorna GICK det överhuvudtaget inte att svara fel, eftersom de två andra alternativen var så löjligt skrivna. Dom inkluderade bland annat typen: "Kokar eftermiddagskaffet till de anställda" (Vad är en pers.avd. till för) eller: "Arb.uppg. är ungefär som hos Direktör Knegoff där Ullabella, sekreterare måste slå 88 88 88" (vad skiljer dagens sekreterare från de som fanns förr).
Håll med mig om att det är löjligt!
I övrigt tycker jag inte att dessa frågor speglar "svårighetsgraden" i studieboken. Inte för att det var särskilt svårt eller komplicerat, men helt klart nåt för mig (som inte pluggat på 20 år) att bita i.

Imorgon eller på onsdag ska jag ta itu med "Uppdrag 1" som ska skickas in till lärare för rättning. Jag får väl utgå från att det är lite högre klass på dom frågorna!!!

Summering av dagen:
Drygt 4 timmars pluggande
En timmes powerwalk.

Good day!
/sussi

5 kommentarer:

fun blog sa...

Very cool post thank u for sharing :)

random blog sa...

Thanks for sharing!

random musings sa...

Your blog is really cool...you post some interesting stuff here. Have you thought about updating it? your readers would appreciate it I'm sure! :)

dissertation writing help sa...

Written simply and tastefully. It’s pleasant to read. Thank u.

custom essay sa...

Great post, I enjoyed ready reading it, Keep posting good stuff like this.