tisdag 31 december 2019

Gott Nytt År!

Och det hoppas jag verkligen att det blir här i huset. Tänk att det gått 20 år sen vi stod och frös nedanför slottet och väntade på kungafamiljen som skulle komma ut och önska Gott Nytt Millenium! Vi var egentligen bjudna på fest men våra vänner blev sjuka i sista stund så blivande herr och fru Blom firade i ensamhet och det gick ju bra det med. Vad har då hänt under dessa 20 år som gått sen dess?
Tjaaaa, det började ju ganska raskt med att vi gifte oss i februari 2000. Lite senare den våren flyttade vi till en trea i porten bredvid på Banérgatan. Vårt absolut sämsta bostadsköp. I januari 2002 blev jag gravid med dunder och brak. Jag blev jättedålig och låg ”inlagd” på dagtid en vecka på Sophiahemmet (där jag faktiskt träffade DEN Lennart Nilsson som var där för att komplettera sin fantastiska bok), men sen var dom tvungna att lägga in mig på KS en vecka dygnet runt. Så vår andra bröllopsdag fick jag fira på sjukhus. Sen kom jag hem och graviditeten förlöpte utan större komplikationer. I oktober kom han då, Pricken, tio dagar för tidigt men SÅ efterlängtad. Drygt ett år senare, i november 2003, blev jag gravid igen och då mådde jag bättre och lillebror kom till världen i augusti 2004. Då hade vi hunnit köpa och flytta in i vårt hus också. På dessa 20 år har jag bytt adress två gånger och arbetsgivare en gång. Däremot har jag bytt arbetsplats inte mindre än sex gånger. Hmmm, nu när jag ser det i skrift så verkade det ju inte vara så mycket. Sen har ju livet löpt på och barnen har gått på förskola och skola och nu har lillebror bara en termin kvar i grundskolan. Vart tog åren vägen?
Nu tar vi nya tag, ett nytt decennium står för dörren och jag känner mig pepp (not) på att börja ett lite sundare liv. Men det ska nog gå bra hoppas jag. Jag tänker lite typ: hur äter man en elefant? En bit i taget. Lite så får det bli. Babysteps. En dag i taget. Först en trevlig nyårsafton, sen en svulstig pizza imorgon. Och SEN.
Hej för nu.

Inga kommentarer: