fredag 16 juli 2010

Ooops - I did it again

Vadå? undrar ni!!! "Glömt" att blogga på ett tag! Tiden går så fort när man har roligt liksom åsså hade helt plötsligt nästan två veckor passerat. Nåväl, jag kan ju berätta vad jag gjort den senaste tiden! Veckan efter midsommar var jag ensam med grabbarna medan maken jobbade (ja, han kom ju hem på kvällarna förstås). Vi gjorde en dagsutflykt till Torekällberget (i Södertälje) med deras mormor en dag. Har ni aldrig varit där så kan jag varmt rekommendera det. Det är som ett friluftsmuseum, lite som Skansen men inte lika stort och inte så mycket djur. Dom har lite kossor, hästar, får, getter, ankor etc. Man kan rida på ponnys och kika in i gamla fina hus som flyttats hit från olika ställen i Stockholm. Och man kan hoppa i höladan!!! Det är en favorit hos mina killar iallafall. Lunchställen finns det ett par stycken, samt fika förstås. Ett litet bageri som säljer klassiska kringlor. För er som inte visste det så är ju Södertälje även känd som Kringelstan.

En annan dag hämtade vi upp gammelmormor för en liten tur till Hågelby som ligger strax söder om Alby innan man kommer fram till Tumba (mina gamla "hoods"). Där kan man åka småbilar (typ som Lådbilslandet) och titta på lite djur och FIKA.

Och en dag tog vi återigen med mormor och åkte till Eskilstuna Parken Zoo. Höjdare! Mest tack vare alla schyssta karuseller i lagom åkvänlighet för mina killar!

Det var ju en fördel att hålla sig hemifrån eftersom det renoveras stort härhemma.

Dagen efter min födelsedag bar det iväg till Mallis och Alcudia. Fjärde gången för oss (2003, 2005, 2007) men första gången för våra finfina vänner som numera är en trebarnsfamilj och i stort behov av en charterresa! Det var en toppenresa som vanligt och ungarna badade och höll på hela veckan. Killarna tyckte förstås att det var superkul att ha en kompis med sig (lika gammal som stora L) och JAG tyckte förstås att det var TOPPEN att få mysa med dels en (snart) treårig prinsessa OCH en halvårbebisprins!!!! Kunde ju inte bli bättre!

Nu har vi varit hemma ett par dagar och röjt undan lite efter hantverkarna, tvättat, handlat etc etc. Igår var vi vid Hellasgården och badade och då mötte jag Lassie! Alltså; jag skulle betala p-biljetten och då stannade det en bil och gav mig sin biljett eftersom det var tid kvar. OCH DET VAR MARIE FREDRIKSSON SOM GJORDE DET!!!!!!! Fattar ni hur stort DET är???????
Jag har sparat biljetten och ska nu rama in den tillsammans med konsertbiljetten från Roxettes konsert på Göta Lejon (dom var inte så kända då...) typ 1988 eller nåt sånt. Den var jag och såg med ovannämnda barns mamma. Det var tider det! Om det var -88 så var det samma år som vi två dessutom var på vår första (och hennes hittills enda fram tills nu) charterresa! Mycket vatten har flutit under broarna sen dess och nu gjorde vi om samma sak 22 år senare! (Fast denna gång med två makar och fem kids, tänk vad livet ger...!!!)

Nästa vecka ska jag jobba medan maken åker till sommarstället med barnen. Men det är inte synd om mig för sen har jag fyra veckors semester igen!

Ut i solen!
/Sussi

Inga kommentarer: